Missa inte vår jubileumsshow 30/11 i Linköpings Sporthall - säkra din biljett här!
BoU - Startsida
Vanliga frågor
Nedan hittar ni svar på de vanligaste frågorna angående vår barn- och breddverksamhet.

1. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?
  2. Vad kostar en termin?

3. Vilka grupper finns?

4. Hur gör jag en bokning till en grupp?

5. Gruppen jag är intresserad av är fullbokad. Kan jag stå i kö om någon hoppar av?

6. Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?

7. Varför har ni stängt anmälan för den här terminen?

8. När börjar terminen?

9. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

10. Varför måste vi betala nästa terminsavgift så tidigt?

11. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?

12. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

1. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

För att hålla en plats i gruppen måste vi få in en betalning när bokningen görs

2. Vad kostar en termin?

Träningsavgift (per termin): 650 kr (1 tim/vecka) för grupper som tränar mer än en timme är träningsavgiften 100 kr extra/timme.

Medlemsavgift (gäller jan-dec): 340 kr
Licensavgift, endast vissa grupper (gäller okt-sept): 180 kr

3. Vilka grupper finns och vad är skillnaden?

GF Nikegymnasterna har följande typer av grupper för de nedan angivna åldrarna:

Familjegymnastik, där en förälder eller annan anhörig är med hela passet (2-3 år)
Barngymnastik (4-5 år)
Redskapsgymnastik för flickor och pojkar (6-12 år)
Breddgymnastik (11-18 år)
Parkour (9 år och uppåt)

Vuxengymnastik (18 år och uppåt)

Skillnaden på de olika grupperna hittar ni här samt en full förteckning över våra grupper längre ner på schemat.

4. Hur gör jag en bokning till en grupp?

För att göra en bokning, och för att se priset för varje grupp, klickar ni på den här länken. Följ instruktionerna efter att ni klickat på den blå knappen "Logga in för att boka". Nu kan ni sortera på önskad plats och hur mycket barnet fyller under året. Grön siffra visar hur många lediga platser det finns i gruppen. Vill ni veta mer om de olika grupperna, som pris eller förkunskaper eller för att boka en plats, klickar ni på respektive grupp. Är gruppen full står det "Fullbokad" i rött. När bokningen är stängd står det "Ej bokningsbar".

Vi rekommenderar starkt att anmäla sig till en grupp med lediga platser, eftersom vi har få avhopp. Innan terminen börjat och ett par veckor in på terminen kan man anmäla intresse av plats vid återbud. Då kan man fylla i det här formuläret så noggrant som möjligt. Om en plats blir ledig i en grupp som motsvarar era önskemål kommer vi att kontakta er. Reservlistan nollställs efter varje termin och om vi inte kontaktat er i mitten av terminen kunde vi dessvärre inte erbjuda en plats den här terminen.

6. Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?

Under träningstiden får endast aktiva ledare och aktiva gymnaster befinna sig i träningshallen. Ev föräldrar som önskar befinna sig i träningshallen under träningstid ska vara ombytta och agera som aktiva hjälpledare och på så sätt stötta och vara behjälplig för samtliga aktiva gymnaster. Vi har märkt att barnen lär sig mycket mer och har större behållning av att få vara på gymnastiken själva, även de minsta barnen. De kan fokusera på träningen på ett helt annat sätt och öva på den sociala biten i en grupp där de andra deltagarna är i deras egen ålder. I vissa fall bestämmer ledaren att föräldrarna kan komma in igen sista minuterna för att se vad barnen gjort under passet, andra ledare väljer att bjuda in till en liten uppvisning i slutet av terminen istället. Då har barnen fått arbeta själva och får glädjen av att visa för sina föräldrar hur duktiga de blivit.

7. Varför har ni stängt bokningen för den här terminen?

När det gått 4 gånger in på terminen stänger vi intaget för att barnen oftast börjat bilda en gruppkänsla och det är svårt för nya barn att komma in i gruppen, liksom det är svårt för ledarna att "börja om från början" med ett barn när alla andra lärt sig hur allt funkar på gymnastiken.

8. När börjar terminen?

I bokningssystemet kan man se när startdatum är och om man klickar på gruppen man är intresserad av, syns både start och slutdatum uppe i vänstra hörnet av det nya fönstret. Efter en bokning till en av våra grupper skickas en bekräftelse ut på mail. I texten står vilka datum som gäller under terminen. Spar gärna informationen. Våren 2019 startar alla grupper vecka 2 och breddgrupperna slutar vecka 15. Om inget annat meddelas av ledaren håller vi lov på sport-, påsk- samt höstlov.

9. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

Gymnastikdräkt, t-shirt och shorts, på fötterna ”plastisock” eller barfota, uppsatt hår och glöm inte att ta med vattenflaska.

10. Varför måste vi betala nästa terminsavgift så tidigt?

För att föreningen ska hinna jobba med planering och ledarfrågor måste vi veta hur många barn som kommer att gå hos oss innan varje termin startar. Arbetet med att få fram vilka barn som vill gå kvar i grupperna mellan terminerna är stort och omfattande. För att vi som ideell förening ska hinna med att administrera eventuella bortfall behöver vi veta vilka som vill gå kvar så tidigt som möjligt. Det enda sättet för oss att göra detta på är dessvärre att be om en tidig betalning. De platser som sen är lediga ska erbjudas nya barn så snart som möjligt. Kritik som föreningen tidigare mottagit har varit att det tillkommit för många nya barn när terminen redan är igång, vilket har stört flödet i träningen och därmed barnens utveckling.

11. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?

Sjukanmälan görs på telefon, SMS eller mail till huvudledaren för gruppen. Ett par veckor innan terminsstart skickar huvudledaren ut ett välkomstmail med sina kontaktuppgifter och lite annan information som gäller för gruppen.