Missa inte vår jubileumsshow 30/11 i Linköpings Sporthall - säkra din biljett här!
Artistisk
Medlemsinformation - AG Gymnast

AGKv står för Artistisk Gymnastik Kvinnligt, AGMa står för Artistisk Gymnastik Manligt. Flickorna tävlar i hopp, barr, bom och fristående, pojkarna tävlar i hopp, barr, räck, ringar, bygel och fristående.

GF Nikegymnasterna tränar med mål att kunna delta på distrikt-, region- och rikstävlingar. AG-gymnaster tränar och tävlar individuellt vilket gör att man i samma grupp kan ha en stor skillnad i både ålder och kunskaps nivå.

Träning

Det är viktigt att gymnasterna kommer i tid, då vi anser att uppvärmningen är mycket viktig för uppbyggnad av smidighet, styrka, koordination och grund läggande övningar.

Förhinder, meddelas direkt till respektive ledare, numret hittar du här.

Klädsel, åtsittande kläder, uppsatt hår och inga smycken.

Terminen, vårtermin start v.2 avslut v.22, hösttermin start v.34 avslut v.50. Vi har inga bestämda uppehåll under skolloven utan detta meddelas av respektive ledare.

Utrustning

Föreningsoverall, beställs via vår Butik och är krav under deltagande på tävlingar utanför distriktet.

Tävlingsdräkt, respektive ledare har information om vilken dräkt som är aktuell och var den kan beställas. För lagtävlan på region- och rikstävlingar ska alla ha lika dräkt.

Handläder, gymnasten ansvarar själv för inköp.

Fristående musik, gymnasten ansvarar själv för att musiken är inspelad och klippt som låt nummer ett på CD-skiva. Skivan och fodralet ska vara märkt med gymnastens namn och förening. (Gäller endast flickor.)

Utökad träningstid

Vi tror på en lagom mängd träningstimmar som gör att gymnasterna även hinner med sin skolgång. Utökad träningstid är något som respektive ledare diskuterar med berörda gymnaster.

Städning

Som förälder till tävlingsgymnast städas T1-hallen 1-4 ggr/termin enl. schema, datum meddelas av ledaren. Städningen är obligatorisk.

I detta ingår även att en gång om året vara med på storstädningen av hallen.

Tävling

Anmälan, ledaren ansvarar för anmälan och beslutar vem eller vilka som deltar på respektive tävling. Föreningen bekostar anmälningsavgiften.

Kostnad varje gymnast betalar 50kr inför varje tävlingsstart till ansvarig ledare.

Resa och logi

Distrikt tävling föräldrar ansvarar för att gymnaster, ledare och domare transporteras till och från tävlingshallen.
Regions tävling val av transport diskuteras med föräldrar beroende på avstånd och plats. Mil ersättning utgår till ledare och domare.
Riks tävling föreningen bekostar resa och logi för gymnaster, ledare och domare förutsatt att detta finns inom budgetens ramar.

Arrangerad tävling, föräldrar hjälper till med arrangemangen utifrån ledarens önskemål.

Uppträdande och etik

Som AG-gymnast innebär det att du är en förebild för andra gymnaster och representant för GF Nikegymnasterna på och utanför gymnastikarenan.
GF Nikegymnasterna avser att du som gymnast visar en sportslig attityd mot andra gymnaster och ledare såväl på träning som under tävling.

Kostnader

Terminsavgiften betalas efter faktura som mailas ut in på bankgiro 5932-5167 innan terminsstart. Obetald terminsavgift innebär totalt tävlingsförbud då man inte kan representera föreningen om man inte är medlem

Terminsavgift
T1-hallen 850 kr/termin inkl. T1-hallsfonden exklusive medlemsavgift om 340 kr som betalas på årsbasis (jan-dec).
Extra träningstimmar100 kr/extra timme

Tävlingslicens

Licens är obligatorisk för den som tävlar mot gymnaster från andra klubbar, samt om man använder trampett i träning eller uppvisning och utför hopp med rotation kring tväraxeln t ex. volt, barani och överslag. Licensen betalas varje år på höstterminens faktura eller vid nystart i föreningen. Tävlingslicens 180kr/licensår (1 Oktober - 30 September)