SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Artistisk
AG-prova-på

Denna grupp kompletteras med träningen i ordinarie träningsgrupp för att sedan eventuellt kunna gå vidare och börja träna i en tävlingsgrupp. Det betyder alltså att man inte är given en plats i en AG-tävlingsgrupp efter man gått i denna grupp. Gymnasten rekommenderas grupp utefter vad ledarna anser passar gymnasten, utefter gymnastens egen ambition och vilja samt utefter de platser som finns tillgängliga. 

 

Gymnaster som börjar i prova på-gruppen rekommenderas från ledare och är max 8 år. Har barnet uttryckt önskemål om att satsa på artistisk gymnastik går det även bra att som förälder vända sig till kansliet så stämmer vi av möjligheten att börja i prova på-gruppen. 

 

Då antal platser i gruppen är begränsat finns vissa krav på att gymnasten har lärt sig de gymnastiska grunderna i en träningsgrupp innan det är aktuellt att eventuellt testa i gruppen. Därutöver ska gymnasten vilja det lilla extra och ha förmåga att ta till sig instruktioner från ledaren. Gymnasten behöver även ha mod, våga vara på höjd samt upp och ner. 

 

Det finns prova-på-grupp både för kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG) och för manlig artistisk gymnastik (MAG).

 
Ladda ner medlemsappen!
Samarbetspartners