SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information tävlingsgrupper
Krav på tävlingsgymnasten

Gymnasten behöver tycka mycket om gymnastik och verkligen vilja träna. Det är ett stort kliv att gå från 1-2 h gymnastik per vecka till ca minst 5 h per vecka. 
 

På träningarna gäller det att kämpa. Gymnasterna tränar styrka och rörlighet i stort sett varje träning och för att bli starkare behöver det också var lite tufft. Gymnasterna tränas utifrån att de ska fortsätta med tävlingsgymnastik, alltså få en bra grund. Styrketräning är framförallt viktigt för att de ska klara av övningarna på ett säkert sätt. 
 

Gymnasten behöver vara bra på att lyssna och ta till sig av ledarnas instruktioner. 


I en tävlingsgrupp tävlar vi och följaktligen behöver gymnasten såklart ha en ambition att vilja tävla. Med tiden visar det sig hur man känner inför tävlingsmomenten, men till en början måste man vara inställd på att testa. 


I en tävlingsgrupp ställer tränarna höga krav på närvaro och alla träningar är lika viktiga. Har gymnasten en annan idrott/fritidsaktivitet som krockar får föräldrarna ta kontakt med ansvarig tränare för att sedan titta på ett upplägg som funkar. Vi vill givetvis verka för att våra aktiva ska kunna vara med i så många idrotter som möjligt så länge som möjligt.

 
Ladda ner medlemsappen!
Samarbetspartners