Nikegymnasterna är Linköpings största gymnastikförening för barn-, ungdoms- och tävlingsgymnastik

Börja träna

Vill du vara med på våra aktiviteter? Klicka här för info om hur du anmäler till våra träningsgrupper

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får angående träningsterminen för träningsgrupperna

Boka kalas

Klicka här för att ta dig till kalendern där du ser tillgängliga kalastider i T1-hallen. Tänk på att boka i god tid!

Nyheter

Information Covid-19 – nya beslut och rekommendationer f.o.m. tisdag 31 mars 2020
2020-03-31 08:54

I fredags den 27/3 gick Folkhälsomyndigheten ut med nya riktlinjer om förbud mot folksamlingar på över 50 personer. Idrottsträningar är ett undantag och räknas ej in i detta förbud.

Trots att beslutet ej berör idrottsträningar har vi ändå beslutat att vidta vissa åtgärder för att kunna fortsätta bedriva träningarna på ett tryggt sätt.

Syftet med dessa åtgärder och rekommendationer är att vi ska undvika stora samlingar med gymnaster och föräldrar och därmed förhoppningsvis bidra till minskad smittspridning.

Beslut

• Träningsgruppernas tider kommer förändras från och med idag den 30:e mars. De nya tiderna ser du i Sportadmins medlemsapp samt i det mejl som precis mejlats ut (checka skräpposten om du inte ser mejlet)
  • Truppgrupperna inväntar information från sina ledare gällande eventuella förändringar av träningstiderna

Rekommendationer

Nedanstående är endast önskemål och vi har full förståelse för att det finns många anledningar till att göra undantag

• Kom ombytt och undvik att duscha i hallen
  • Hämta/lämna så tätt inpå träningsstart och -slut som möjligt
  • Vi ber anhöriga undvika att stanna kvar i hallen under gymnastens träning, framförallt om det redan är många i omklädningsrummet (ute i skolhallarna) eller på läktaren (T1-hallen). Passa på och njut av en promenad i vårsolen istället om tillfälle ges :)

Vi vill återigen påtala vikten av noggrann handhygien. Händer ska alltid tvättas, både före och efter träning.

Precis som tidigare beslut kommer vi inte till träningen om vi uppvisar något sjukdomssymptom. Ledarna har vårt fulla förtroende att skicka hem de gymnaster som uppvisar sjukdomssymptom.

Information Covid-19 den 16 mars
2020-03-16 19:04

Vi följer utvecklingen med Covid-19 noggrant och vi kommer att uppdatera vårt agerade utifrån beslut från Regeringen, RF, Gymnastikförbundet samt Folkhälsomyndigheten. Vi håller även kontakten med några andra föreningar som fortsätter sin verksamhet som vanligt.  Just nu fortsätter vi med all träning som vanligt om ej ledare meddelar något annat, men tänk på att läget kan snabbt förändras så ha koll på både mejl och nyheter.

Viktigt att tänka på:

• Stanna hemma från all träning vid minsta förkylning eller andra sjukdomssymptom
  • Ha god handhygien och tvätta händerna noggrant både innan och efter träning.
Information gällande Coronaviruset Covid-19
2020-03-12 20:45

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya bedömning av risken för smittspridning gäller följande: Om du känner dig sjuk eller uppvisar symptom på sjukdom, ber vi dig att stanna hemma och inte komma till träningslokalen (oavsett ifall det är för att träna eller annat). Detta gäller från och med idag även om du inte varit i de smittdrabbade regionerna eller varit i kontakt med personer som varit där.

Dessutom följs de vanliga rekommendationerna som gäller:
- Undvik att röra vid ditt ansikte: mun, näsa och ögon.
- Tvätta händer noggrant och ofta. Viktigt att tvätta händerna innan och efter träning!
- Ha alltid på dig nytvättade träningskläder.
- Hosta/nys i armvecket.

Vi återkommer med information om vi får anledning att ompröva våra beslut eller om vi får besked om att ytterligare evenemang ställs in.

Vill du läsa vad Gymnastikförbundet skriver så hittar du det här: https://www.gymnastik.se/…/medicinskts…/CoronavirusCOVID-19/

Vi har en löpande bevakning på vad både kommunen och Folkhälsoinstitutet meddelar och rekommenderar. Det är fortfarande inga beslut tagna om att stänga skolor och det allmänna rådet är att mindre sammankomster (under 500st) ska kunna hållas.

Om du har några frågor är du välkommen att mejla på kansliet@nikegymnasterna.com

Läger
Läger och extra försommartermin bokningsbart nu!
2020-03-02 16:29, Läger

Kan inte du heller få nog av gymnastiken? Då har vi tre härliga nyheter till dig!

Påsklovsläger

Påsklovet är snart här och då kommer vi köra följande lägertillfällen som nu är bokningsbara:

• Påsklovsläger 6/4 09:00-15:00 7-12 år
  • Påsklovsläger 6/4 15:30-17:00 4-6 år
  • Påsklovsläger 7/4 09:00-15:00 7-12 år
  • Påsklovsläger 8/4 09:00-15:00 7-12 år
  • Påsklovsläger Parkour 9/4 14:00-17:00 8-15 år

Extra försommartermin T1-hallen
För de flesta grupper avslutas terminen sen vecka 17 eller 18 men vi vill ju inte att det ska ta slut redan då! Vi har därför öppnat upp möjligheten att boka in sig på en extra försommartermin i T1-hallen v. 19-24. Det finns 9 olika grupper att välja på i åldrarna 6-17 år och även dessa grupper är nu bokningsbara.

Sommarläger
När sommarlovet sen tar vid vecka 25 är givetvis våra mycket omtyckta gymnastikläger tillbaka! I år kommer det gå att boka in till läger vecka 25, 26, 27 och 32 och de är bokningsbara från och med den 14:e april.

För att boka plats används följande länk till alla aktiviteter: https://sportadmin.se/book/?F={6513A26D-B423-4341-811C-9EC6F84DF901}

Hoppas vi ses!

Nyheter från våra grupper