Artistisk
Artistisk Gymnastik

AG står för Artistisk Gymnastik. Flickorna tävlar i hopp, barr, bom och fristående, pojkarna tävlar i hopp, barr, räck, ringar, bygel och fristående. Hos oss är vi en enda stor AG-grupp med gymnaster från 8-18 år. I gruppen hjälps vi givetvis åt men samtidigt är den egna disciplinen mycket viktig.

GF Nikegymnasterna tränar med mål att kunna delta på distrikt-, region- och rikstävlingar. AG-gymnaster tränar och tävlar individuellt vilket gör att man i samma grupp kan ha en stor skillnad i både ålder och kunskaps nivå.

Vi tror på en lagom mängd träningstimmar som gör att gymnasterna även hinner med sin skolgång. Utökad träningstid är något som respektive ledare diskuterar med berörda gymnaster.

Det går inte att boka in sig i AG-gruppen utan alla som önskar träna AG får alltid prova i AG prova på-gruppen i första hand.

För att få mer information om hur du tar dig från en träningsgrupp till en tävlingsgrupp kan du läsa mer här.

För mer generell information om terminen, avgifter, tävlingar, etc. för tävlingsgymnaster och deras föräldrar läser du här.

Nikestegen 14 maj 2020
2020-05-15 17:45
Nu i virustider utmanas även vi föreningar att tänka nytt i våra tradionsenliga årligen återkommande evenemang.

Vår AG verksamhet genomförde igår sin interna tävling Nikestegen med 15 deltagande gymnaster som fick visa upp sina tävlingsserier de tränat på denna termin🤸🏼‍♂️

Till skillnad från ett normalt år var läktaren i T1-hallen tom, men istället fanns publiken med och stöttade hemifrån då evenemanget streamades på föreningens Facebook sida, det går fortfarande att se för den som vill!

Härligt med bra initiativ från ledare och nytänk kring tävlingsformen och kul för gymnasterna som fick visa vad de tränat på i brist på vanliga tävlingar 👏 🥇

STG Cup 14-15 december 2019
2019-12-16 10:22

I lördags tävlade Nikegymnasterna i STG Cup i Stockholm. Totalt deltog 160 gymnaster i steg 1-4 och gymnasterna från Nikegymnasterna gjorde en strålande insats!

Filippa Andersson kom 2:a i Steg 4 och deltog gjorde även Majken Jacobsen, Emily Klaff, Kajsa Wärnelius, Filippa Linebäck, Lykke Grönhagen och Emma Lif.

På eftermiddagen den 14 december tävlade 130 gymnaster med gymnaster på steg 5-7 från Nikegymnasterna. Alba Strandlund kom på första plats i barr på steg 5. Liv Winterqvist kom på tredje plats i barr på steg 6. Vega Odheim Betnér gjorde en fin debut på steg 7 och Linnea Raschperger på steg 5 gjorde en fin comeback efter en skada tidigare i höst.

Bra jobbat tjejer och ledare!

Storstädning i T1-hallen för tävlingsgrupper
2019-12-05 17:02
Nu är det åter igen snart dags för storstädning av vår fina T1-hall. Den 4 januari samlas vi allihop traditionsenligt och hjälps åt att göra fint .

Vi vill veta om ni kommer och vad ni kan ta med er för städredskap så därför önskar vi att alla fyller i kallelsen så snart som möjligt. Det är även tillåtet att ta med skruvdragare och andra tillbehör som ni tror kan behövas för att eventuellt göra lite extra vaktmästerijobb i hallen. Vi avslutar städningen med lite gemensam fika som föreningen bjuder på.

Kan man EJ komma fakturerar vi 300 kr efter städdagen så var noga med att fylla i närvarolistan på plats när du kommer!

Städområden AG grupper 09:00-12:00:

Städning av gropen
- Plasta in sviktgolvet
- Tömma gropen på kuddar och sortera ut dåliga
- Dammsuga gropen
- Samla ihop dåliga kuddar och se till att de kommer till en återvinningscentral

Organisation/inventering av redskap
- Gå igenom alla redskapsskåp
- Inventera alla redskap och se över reparationsbehov
- Reparera enklare skador om det går
- Se över placeringen av redskapen

Reparationsarbeten
- Reparera trasigheter i omklädningsrum och hallen
- Reparera redskap
All star cup i Stockholm 20 oktober 2019
2019-10-22 09:12
Våra fyra deltagande Nikegymnaster har alla utvecklats och förbättrat sina serier under den senaste tiden vilket var väldigt kul att se under helgens tävling All star cup i Stockholm.. Alla gjorde mycket fina insatser under tävlingen.  Förutom Linköping var gymnaster från Stockholm, Östersund, Falun och Visby representerade.

Från Nikegymnasterna deltog i steg 5 Alba Strandlund och Linnéa Raschperger, i steg 6 Liv Winterqvist och Vega Odheim Betnér.

Vega vann steg 6 och tog även guld i barr.
GF Nikegymnasterna, 16/03 19:04
GF Nikegymnasterna, 12/03 20:45