Information Covid-19 – uppdaterade riktlinjer fr.o.m. januari 2021
Tävlingsgrupper
Truppgymnastik

I truppgymnastik tränar och tävlar gymnasterna lagvis. Varje lag består av 6-16 gymnaster. Grenarna är matta, fristående, hopp och trampett. Läs mer om truppgymnastik här

Observera att vi aldrig tar in nybörjare direkt i en tävlingsgrupp utan om du idag inte är aktiv hos oss ber vi dig att kika på träningsgrupperna istället.

För att få mer information om hur du tar dig från en träningsgrupp till en truppgrupp kan du läsa mer här.

För mer information om hur förflyttningen sen sker mellan tävlingsgrupperna kan du läsa här.

För mer generell information om terminen, avgifter, tävlingar, etc. för tävlingsgymnaster och deras föräldrar läser du här.

Se gruppernas separata sidor för information om truppgrupperna:

MT1 7-8 år

MT2 9-10 år

T1 11-12 år

UT1 13 år och uppåt

UT2 13 år och uppåt

FT1 9-11 år (tävlingsförberedande truppgrupp)

FT2 12-15 år (tävlingsförberedande truppgrupp)

Storstädning i T1-hallen för tävlingsgrupper
2019-12-05 17:05
Nu är det åter igen snart dags för storstädning av vår fina T1-hall. Den 4 januari samlas vi allihop traditionsenligt och hjälps åt att göra fint .

Vi vill veta om ni kommer och vad ni kan ta med er för städredskap så därför önskar vi att alla fyller i kallelsen så snart som möjligt. Det är även tillåtet att ta med skruvdragare och andra tillbehör som ni tror kan behövas för att eventuellt göra lite extra vaktmästerijobb i hallen. Vi avslutar städningen med lite gemensam fika som föreningen bjuder på.

Kan man EJ komma fakturerar vi 300 kr efter städdagen så var noga med att fylla i närvarolistan på plats när du kommer!

Städområden Truppgrupper 13:00-16:00:

Konferensrummet
- Städa ur prisskåpet

Bakre utrymmen
- Städa toaletter och omklädningsrum
- Städa av köket grundligt och frosta av frysen
- Dammsuga och våttorka alla golvytor och fläkttrummor
- Städa omklädningsrummet på övervåningen + bastu så att det blir användbart och trevligt.
- Städa ur ventilationsrummet
- Städa ur pannrummet
- Städa förrådet vänster om trappen.
- Städa förrådet under trappen.
- Se över skåpen i entrén och organisera innehållet

Stora hallen
- Dammsuga sviktgolvet
- Organisera och städa ur musikskåpet
- Våttorka alla golvytor
- Torka av/under alla redskap och mattor (ej sviktgolvet)
- Justera alla redskap så att de är säkra att använda
Riksfyran, regionsexan och regionsjuan 9-10 november 2019
2019-11-10 16:02
En oerhört lyckad tävlingshelg för Nikegymnasterna är nu till ända och vi kan konstatera att vi har fantastiska gymnaster och ledare i föreningen!

Under lördagen tävlade många av våra gymnaster i MT2 och FT1 sin första tävling någonsin och gjorde det med bravur. I regionsjuan gul klass i Norrköping deltog 3 lag och de placerade sig allihop på pallen i klassens mångkamp. Guld till Nikegymnasterna MT2 lag röd, silver till Nikegymnasterna MT2 lag svart och brons till Nikegymnasterna FT1.

I Halmstad pågick samtidigt kvalet i Riksfyran och där placerade sig UT1 på en första plats inför söndagens final efter fina varv på båda redskap och ett fantastiskt fristående med dagens överlägset hösta utförandepoäng.

Under söndagen var det dags för final i Halmstad för UT1 på Riksfyran Dam 13-16 år och där gick de in och försvarade sin förstaplats ifrån kvalet och knep guldet 0,05 poäng före Tyresögymnastiken som kom på andra plats och Höganäs GF som kom på en tredje plats 1,3 poäng efter.

I Norrköping under regionsexan levererade även T2 väldigt stilrena varv och tog hem ett mångkampsguld före Lindesbergs GF och GF Karlstadsgymnasterna som placerade sig på andra respektive tredje plats.

Guld på Riksfemman i Örebro 27/10 2019
2019-10-27 20:51
Ladda album (+7 bilder) >>
Nikegymnasterna T2 är bäst i Sverige på nivå 5!

Efter en helg som började med tågförseningar för gruppen så kom de tillslut fram till Örebro och kunde lasta in sin packning i skolsalen för att sedan ta sig till Idrottshuset för att köra igenom sitt fristående på förträningen. Det var först söndag eftermiddag som det var tävlingsstart i riksfemman så de hade hela förmiddagen på sig att förbereda sig.

Under tävlingen så började de med tumbling och körde 3 superfina varv där de började med rondat-flickis som likavarv, rondat-flickis-salto som tremomentsvarv och sedan frivolt-handvolt och handvolt-frivolt som framåtvarv.

I det nya friståendet visade de en stor säkerhet och fick mycket beröm för fina svårigheter och härlig utstrålning.

På trampetten körde de 3 stabila varv med överslag på bord som likavarv och sedan sträckta volter både med och utan skruvar på den fria trampetten.

Vill du kika på varven de körde hittar du dem här:

Fullständiga resultat återfinns här: https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/1769
Rikstrean öppen i Järfälla 25-26/5 2019
2019-05-27 17:06
Efter en spännande tävling slutade GF Nikegymnasterna UT2 på en 16:e plats med poängen 36,55 endast 0,85 poäng ifrån en finalplats då det var en oerhört jämn tävling med en massa duktiga gymnaster från Umeå i norr till Malmö i söder.

Med stort stöd från läktaren bjöd de i alla fall på snygga volter och ett fint fristående. Lagidrott när den är som bäst! Missade du tävlingen live hittar du filmer från den här nedan.

Filmer från kval Rikstrean pool 2 GF Nikegymnasterna
Fullständiga resultat återfinns här