SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MT1 Svart
Truppgrupp för flickor och pojkar 7-8 år som tävlar på interna föreningstävlingar.
 
Träningen består av en blandning av trampett, matta och rörelseskolning med mycket fokus på bra grundträning. Det finns inga krav på förkunskaper för denna gruppen men ett intresse för gymnastik är viktigt. 

 

Gruppen tränar 1,5 h per vecka och är föreberedande tävlingsgrupp inom truppgymnastik. 

 

Anmälan till denna grupp sker via föreningens bokningssida. 

Att börja i en tävlingstrupp
2017-01-01

Vad krävs av gymnasten för att trivas i en tävlingstrupp?

Gymnasten behöver tycka mycket om gymnastik och verkligen vilja träna. Det är ett stort kliv att gå från ca 1h gymnastik per vecka till ca 6h per vecka.


På träningarna gäller det att kämpa. Gymnasterna tränar styrka och rörlighet i stort sett varje träning och för att bli starkare behöver det också var lite tufft. Gymnasterna tränas utifrån att de ska fortsätta med tävlingsgymnastik, alltså få en bra grund. Styrketräning är framförallt viktigt för att de ska klara av övningarna på ett säkert sätt.


Gymnasten behöver lyssna på och ta till sig av ledarnas instruktioner.

I en tävlingsgrupp tävlar vi och följaktligen behöver gymnasten vilja tävla så klart. Med tiden visar det sig hur man känner inför tävlingsmomenten, men till en början måste man vara inställd på att testa.


Vad krävs av föräldrarna?

I de lägre åldrarna kan inte gymnasterna själva hållas ansvariga för att allting fungerar utan ni föräldrar är jätte viktiga.


Det krävs att du som förälder stöttar, peppar och hjälper till att motivera gymnasten. Som förälder behöver du stötta gymnasten med allt praktiskt som rör träningar och tävlingar, vilket t ex kan vara skjuts/transport till och från träningar och tävlingar, se till att mellis intas innan träning, att vattenflaska och hårsnoddar är med till träningarna, att gymnasten har rätt träningskläder osv.


Det är viktigt att skapa förutsättningar för att gymnasten ska kunna delta på så många träningar som möjligt varje vecka.


Arbetsinsatser föräldrar:

- 1-2 städningar i T1-hallen/termin. Föräldrar till gymnasterna kommer och städar hallen under vår ordinarie träningstid.

- Insats vid den årliga juluppvisningen. Tilldelas av juluppvisningskommittén i god tid. Kan vara t ex att bemanna insläpp eller kiosk, städning osv.

- Andra enklare insatser kan förekomma.


Att tänka på:

I en tävlingsgrupp ställer tränarna höga krav på närvaro. Man tränar redskap (tumbling+trampett) och fristående separat och alla träningar är lika viktiga. Har gymnasten en annan idrott/fritidsaktivitet som krockar får föräldrarna ta kontakt med ansvarig tränare för att sedan titta på ett upplägg som funkar.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
GF Nikegymnasterna, 19/06 10:38 
GF Nikegymnasterna, 11/06 12:09 
GF Nikegymnasterna, 22/05 14:11 
GF Nikegymnasterna, 14/05 16:49 
 
Ladda ner medlemsappen!
Samarbetspartners