Save the date: Årsmöte 20/3 18:00 i T1-hallen.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rytmisk gymnastik
RYTMISK GYMNASTIK

Vid OS i Los Angeles 1984 utsågs Rytmisk Gymnastik till världens vackraste idrott av den församlade sportpressen. Rytmisk Gymnastik är en bedömningssport, där gymnasten utför sina övningar med handredskap till musik. 


Här kan ni kan läsa mer om vad Rytmisk gymnastik innebär.

 

Vill du börja på Rytmisk Gymnastik?  

Vad roligt! Vi vill såklart att så många som möjligt ska få chansen att utöva vår fantastiska idrott.  

 

Önskar man träna RG så får man höra av sig till sofie.rg@live.se och då kan man få börja i mån av plats. (VT24 är det redan fullt).  

 

Utifrån gymnastens förutsättningar lär vi på ett lekfullt sätt ut gymnastikens grunder och färdigheter i balett, styrka, flexibilitet och handredskap. 

 

Våra grupper:

RG 3

Här tränar de gymnaster som besitter de allra mest grundläggande övningarna inom Rytmisk Gymnastik.  

 

Målet med träningen är att förbereda oss och vara med på den allra första tävlingen. Vi fortsätter arbeta och lägger grunden för en fortsatt fin utveckling inom sporten. Fokus ligger på att komma ihåg ett tävlingsprogram och att kunna utföra detta i sin helhet med kvalitet.  

 

För att träna i denna grupp behöver gymnasten vara fysiskt och psykiskt mogen för mera utmanande träning. 

 

RG3 tränar två gånger i veckan. 

 

RG 2

Vi skruvar upp tempot och svårighetsgraden! 

RG2 är för de gymnaster som har åldern inne för Ungdomsklassen (9-11år) och Pre-Junior (12-13år). Undantag kan göras för de gymnaster som ännu inte har åldern inne men uppvisar intresse och mogenhet för mer avancerad träning. Detta är något som erbjuds av ledarna och inget som kan efterfrågas. Vi fattar dessa beslut löpande under terminerna. Har du åldern inne men är nybörjare kommer vi av sociala aspekter att eventuellt erbjuda träning i denna grupp.  

 

Under våra träningar fokuserar vi på att förbereda oss inför de tävlingar som äger rum under varje termin. Vi blandar även detta med grundträning i de olika redskapen, flexibilitet, styrka och balett.  

 

RG2 tränar tre till fyra gånger i veckan. 

 

RG1 

Här tränar våra svenska juniormästarinnor!  

RG1 är en grupp för föreningens allra äldsta tävlingsgymnaster. Dessa förbereder sig för nationella tävlingar samt stora mästerskap. Träningen är elitsatsande och anpassas efter varje gymnasts nivå. Träningen inkluderar RGns alla delar så som redskapsteknik, styrka, flexibilitet, kroppskontroll, balett och programträning.  

 

Vi är mycket stolta över våra gymnaster, Isabelle, Eleonora, Maria, Emilia, Saga, Elsa och Fetera som 2023 tog inofficiellt JSM-guld i Juniortrupp.  

 

RG1 tränar fem gånger i veckan. 

 

För mer generell information om terminen, avgifter, tävlingar, etc. för tävlingsgymnaster och deras föräldrar läser du här

 

Har du ytterligare frågor om vår verksamhet är du varmt välkommen att kontakta kansliet

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
GF Nikegymnasterna, 27/02 13:13 
GF Nikegymnasterna, 26/02 19:28 
GF Nikegymnasterna, 19/12 11:56 
GF Nikegymnasterna, 23/11 16:27 
GF Nikegymnasterna, 21/11 11:02 
GF Nikegymnasterna, 23/05 12:15 
 
Ladda ner medlemsappen!
Samarbetspartners